210-9844880, 6942291212


Η άσκηση ωφελεί την καρδιά μας;

Ακόμα και 30 λεπτά άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα μπορούν να σας βοηθήσουν να τονώσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Διαλέξτε λοιπόν έναν εύκολο και ευχάριστο τρόπο άθλησης, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε και... καλή επιτυχία!

Όλο και πιο συχνά αναγνωρίζεται στις ημέρες μας η αξία της άσκησης, ως μέσο σωματικής και πνευματικής ευεξίας, αλλά και ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης των καρδιοπαθειών.

Ποιος τύπος άσκησης θεωρείται καλύτερος;

Γενικά δεν υπάρχει κανόνας. Ωστόσο, το βάδισμα (το οποίο είναι και ανώδυνο, ανέξοδο και ακίνδυνο), ως πιο φυσική άσκηση, ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους και μπορεί να γίνεται καθημερινά χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.

Η καλύτερη άσκηση για το καρδιοαγγειακό σύστημα είναι η αερόβια. Σε αυτήν περιλαμβάνεται το βάδισμα, το τρέξιμο, η κολύμβηση και η ποδηλασία. Το τρέξιμο ή το χαλαρό τζόκινγκ σε σταθερό ρυθμό βοηθούν πολύ την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία, αλλά η αύξηση της ταχύτητας ανά διαστήματα θα οδηγήσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η ποδηλασία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής νόσου μέχρι και 50%. Με το ποδήλατο γυμνάζονται μεγάλες μυϊκές ομάδες στα πόδια και αυξάνεται ο ρυθμός της καρδιάς με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η καρδιαγγειακή λειτουργία και να καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες. Η κολύμβηση αποτελεί μια πολύ καλή άσκηση. Μπορούμε να επιλέξουμε όποιο στυλ θέλουμε (πρόσθιο, ύπτιο, κλπ) και να αυξάνουμε σταδιακά το χρόνο που περνάμε μέσα στο νερό. Η συγκεκριμένη άσκηση κάνει καλό τόσο στην καρδιά όσο και στους πνεύμονες.
   Pin it
 

Λίγα Λόγια

Ο καρδιολόγος Βασίλειος Παναγιωτίδης προσφέρει διάγνωση και θεραπεία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα παθήσεων. Το περιβάλλον του ιατρείου, στο Παλαιό Φάληρο, είναι φιλικό και άνετο προς τον ασθενή, διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο ιατρός καρδιολόγος καλύπτει ολόκληρο το νομό Αττικής, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Παρέχεται δυνατότητα κατ’ οίκον επισκέψεων κατόπιν συνεννόησης και ανά περίσταση.

Δείτε στο Χάρτη

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση
  Αρτέμιδος 60, Παλαιό Φάληρο
 • Σταθερό:
  210-9844880
 • Κινητό:
  6942291212
 • E-MAIL ADDRESSES:
  info@vpanagiotidis.gr